Budapesti Nagy Városnéző Túra

Ez a városnéző túra cca. 3 órás, melynek keretében megismerheted egész Budapestet: a pesti és a budai látnivalókat egyaránt.

Ha egy Budapestet részletesen bemutató, átfogó városnéző túrán szeretnél részt venni, biztosan tetszeni fog ez a túra, hiszen megmutat minden fő látnivalót.

Részletes vezetéssel mind a pesti- mind a budai oldalon.

Az Oktogonon fogunk találkozni, mely metróval, villamossal és busszal is jól megközelíthető.

A túra első felében Pest lüktető belvárosát ismered majd meg Tuktukon. Átfogó képet kapsz Magyarország történelméről és épületeiről, miközben pihenhetsz.

A túra második részében a Várnegyedet fogjuk felfedezni egy kellemes séta során, itt a legtöbb rész ugyanis csak gyalogosan járható be. Egy könnyed sétát teszünk majd a romantikus macskaköves utcácskákban, amíg elmeséljük neked a környező látnivalók és szobrok történetét, és betekintést nyerhetsz egyes lakóházak és épületek titkos történeteibe is.

A Szentháromság téren fogjuk befejezni a túrát, ahol ha szeretnéd, maradhatsz még, hogy felfedezd a látnivalókat belülről is, vagy akár eltölthetsz egy kellemes ebédet valamelyik étteremben is.

Látnivalók:

Hősök Tere, Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Andrássy Körút, Terror Háza, Opera Ház, Szent István Bazilika, Parlament, Zsidó Negyed, Nagy Zsinagóga, Lánchíd, Szabadság Szobor, Várkert Bazár, Mátyás Templom, Halász Bástya, Buda Vári Palota, Főőrségi Palota, Királyi Lovarda, Sándor Palota, Karmelita Kolostor, Mátyás Kút, Széchenyi Könyvtár, Budapest Történeti Múzeum, Hilton Hotel, Magyar Nemzeti Levéltár, Mária Magdolna Templom, Houdini Ház

Pesti Túra

Ez a városnéző túra cca. 2 órás, melynek keretében megismerheted a pesti oldalt.

Ha egy túrán belül néznéd meg az egymástól távol eső főbb pesti látnivalókat, mint többek között a Parlament, Dohány utcai zsinagóga, Bazilika, Hősök tere, biztosan tetszeni fog ez a túra.

Részletes idegenvezetéssel.

Az Oktogonon fogunk találkozni, mely metróval, villamossal és busszal is jól megközelíthető.

Megismerheted Pest lüktető belvárosát.

Átfogó képet kapsz Magyarország történelméről és épületeiről, miközben mindvégig pihenhetsz a Tuktukon.

Néhány helyszínen lehetőséged lesz közelebbről megcsodálni az épületeket és készíteni róluk fotókat.

A túra a kiindulási ponton, az Oktogonon ér véget.

Látnivalók:

Hősök Tere, Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Andrássy Körút, Terror Háza, Opera Ház, Szent István Bazilika, Parlament, Zsidó Negyed, Nagy Zsinagóga

Budai Várnegyed Túra

Ez egy gyönyörű séta túra a történelmi budai várnegyedben, cca. 2 órás.

Ha már láttad a pesti oldalt, de még kíváncsi vagy Budapest ezen részére is, biztosan tetszeni fog ez a túra.

A Várkert bazárnál fogunk találkozni, ahova könnyen eljutsz a 105-ös busszal a Deák Ferenc tértől.

Egy könnyed sétát teszünk majd a romantikus macskaköves utcácskákban, amíg elmeséljük neked a környező látnivalók és szobrok történetét, és betekintést nyerhetsz egyes lakóházak és épületek titkos történeteibe is.

A Szentháromság téren fogjuk befejezni a túrát, ahol ha szeretnéd, maradhatsz még, hogy felfedezd a látnivalókat belülről, vagy akár eltölthetsz egy kellemes ebédet valamelyik étteremben is.

Látnivalók:

Várkert Bazár, Mátyás Templom, Halász Bástya, Buda Vári Palota, Főőrségi Palota, Királyi Lovarda, Sándor Palota, Karmelia Kolostor, Mátyás Kút, Széchenyi Könyvtár, Budapest Történeti Múzeum, Hilton Hotel, Magyar Nemzeti Levéltár, Mária Magdolna Templom, Houdini Ház

Hősök Tere és Városliget Túra

Ez a túra cca. 2 órás, és bemutatja neked a Hősök terét és a Városliget összes látnivalóját.

Ha egyaránt szereted a természetet és a történelmet is, akkor biztosan imádni fogod ezt a túrát.

A Hősök terén fogunk találkozni a Millenium emlékmű előtt, és megismerheted a közelben lévő látnivalókat, miközben betekintést nyersz arról, hogyan töltik a szabadidejüket egy ilyen világvárosban a helyiek a természetben. Megnézzük a Vajdahunyad vára varázslatos udvarát és megismerkedhetsz a Millenium háza történetével. Mielőtt még visszamennénk a találkozópontra, meghívlak egy frissítőre vagy kávéra az egyik sörkertben a szabadban.

Látnivalók:

Hősök tere, Andrássy út, Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Kis Földalatti, Millenium emlékmű, Gundel étterem, Állatkert, Budapesti Nagy Cirkusz, Városligeti csónakázó tó, Műjég, Holnemvolt Park, Pannon Park-Biodom, Széchenyi fürdő, Vajdahunyad vára, Millenium Háza, Magyar Zene Háza

Magyar